Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 21 august 2010

moto cross cu bicicleta

           Cu bicicleta pe creasta Baiului





Sambata, am fost la o tura pe Baiului cu bicla.

Urcarea pe Baiului se face cu telegondola din Azuga. De la punctul terminus al telegondolei e ceva de urcat/impins la bicle si apoi coborare si urcare (cam 14 km), dupa care incepe coborarea pe zona cu destul de mult bolovanis. Se iese in satul Secaria (la intrarea in sat este o zona cu pamant, fara pietris, unde cand ploua se fac noroaie destul de adanci). Dupa ce se termina satul Secaria (deja am dat in asfalt) sunt cam 3-4 km de urcat pe niste serpentine (inainte de Comarnic), de unde incepe o coborare frumoasa pana jos la DN1 (chiar in statia de microbuz). Din Comarnic am luat microbuzul pentru a recupera masina din Azuga.





Distanta totala traseu (Azuga - Comarnic): 34.44 km

Timp total: 4:45 h

Timp efectiv de pedalat: 3 h

Viteza medie: 11.4 km

Viteza maxima: 58 km (pe asfalt bineinteles:D)

vineri, 20 august 2010

Concurs: Asculta-ti muzica preferata cu noul Allview M5 Music!

Castiga telefonul perfect pentru tine.
Mai jos ai descrierea telefonului oferit de concurs:

Allview Dual SIM M5 Music reprezinta combinatia ideala dintre un telefon mobil si un player muzical.
M5 Music este prevazut cu buton de apelare asociat fiecarui SIM si opereaza in retelele GSM 900/1800 MHz. Are o grosime de numai 12.5 mm, suporta un card extern de pana la 2 GB, vine cu o functie lanterna si camera VGA.
Player-ul audio este controlat cu usurinta datorita butoanelor pozitionate in partea superioara a terminalului iar calitatea auditiei este garantata de castile profi si jack-ul audio de 3.5 mm.
Asculta-ti muzica preferata cu noul Allview M5 Music!

http://noutati-it.ro/concurs/

Succes la concurs!!!
Americanii mai inventează o marcă de motociclete, lucru care probabil nu va deranja peisajul moto de peste ocean unde mărcile autohtone pot fi numărate pe degetele de la o mână.




Nu putem spune că Roehr este un producător, ci un fel de constructor de serie redusă. S-a afirmat în peisaj prin 1995 când şi-a propus să îşi construiască prima motocicletă. Rv 500 a fost prezentată în 2000.


Noul proiect, Roehr 1250sc, se apropie de finalizare. Versiunile de preproducţie au fost construite, iar constructorul american a anunţat că aşteaptă deja comenzi pentru noul model. Propulsorul este un V-Twin de 1250 cmc preluat de la Harley Davidson V-Rod.


Dacă propulsorul poate fi sau nu o garanţie a performanţelor, restul componentelor adaugă nume grele din industrie - Ohlins, Marchesini, Brembo, Akrapovic şi Pirelli.


Preţul motocicletei nu a fost anunţat încă, însă pentru a atrage valuri de simpatie producătorul a făcut publice datele tehnice. Propulsorul dezvoltă 180 CP la 9.500RPM datorită supra-alimentării, şi un cuplu motor de 156 Nm la 8.500 RPM

Husqvarna cu modele noi de moto cross

Cu ocazia salonului moto de la Barcelona, Husqvarna a prezentat două noi modele care elimină un gol din oferta constructorului.




Husqvarna 450TC, un nou enduro

Noul TE 310 ridică numărul modelelor cu propulsoare în patru timpi dedicate enduro la 4 exemplare.Se doreşte un model care să îi satisfacă pe bikerii care preferă enduro şi sunt în căutarea unui propulsor mai mare de 250 cmc, dar cu aceleaşi avantaje pe care le oferă un model de cilindree mică – manevrabilitate, greutate redusă.



Husqvarna TC450 se adresează bikerilor cu ceva mai multă experienţă, dovadă şi faptul că la evoluţia modelului şi-au adus contribuţia Andrea Bartolini, Thomas Allier şi Christophe Martin – piloţi care evolueză în Campionatul Mondial MX3.

Cei mai buni pe 2 roti

Cea mai dificilă competiţie de enduro din lume, desfăşurată la Sibiu, va aduna la start 225 de participanţi din 25 de ţări. Competiţia sub egida Red Bull este la a cinea desfăşurare a sa în România.



motocross, enduro,

Anul acesta,în perioada 13-17 septembrie, va avea startul la Sibiu cea de a cincea ediţie a competiţiei Red Bull Romaniacs. Competiţia din ţara noastră este considerată ca fiind cea mai dificilă competiţie de enduro din lume iar în cei 5 ani de existenţăa reuşit să adune din ce în ce mai mulţi participanţi.



În cele 4 zile de off-road concurenţii vor străbate distanţe de până la 200 de km pe zi începând din zone uşor accesibile cum sunt cele din jurul sibiului până în zone dificile din Carpaţii Meridionali, situate la peste 2200 de metri. Deşi triplul campion mondial Cyril Despres nu va mai participa şi în acest an la ediţia de la Sibiu, în competiţie se vor întrece alte nume grele ale acestui sport din ţări precum Franţa, Germania, Noua Zeelandă

Honda aproape cea mai buna!

Honda şi-a dat doctoratul în materie de motociclete cu ultimul produs, VFR1000F şi VFR1000G


Cea de-a şasea generaţie a seriei vine echipată cu propulsorul V5 derivat din cel de 990 cmc care a echipat RC211V, bolidul de MotoGP. Schimbarea vitezelor se face de la buton. Există şi o basculă monobraţ care include axul cardanic al transmisiei. Modelul promite performanţe de top, oferta fiind împachetată extrem de elegant.

Honda si Yamaha motociclete electrice!!!!

Adică vom avea motociclete care nu vor mai speria vecinele septuagenare? Da, aşa promit cei de la Honda şi Yamaha că vor promova motoarele electrice...nu de dragul pensionarelor însă.




Yamaha intenţionează să lanseze o gamă de motociclete electrice până în 2010, cu o autonomie de 100 kilometri la o încărcare, comparabilă cu modelele cu motoare de 50 centimetri cubi, potrivit publicaţiei.



Honda, lider pe piaţa globală a motocicletelor, va lansa la rândul său, în 2011, modele bazate pe baterii cu litiu-ion, primul client fiind Serviciul Poştal din Japonia, care ar putea achiziţiona circa 90.000 de unităţi pentru a-şi înlocui flota.



Oficiali ai Honda Motor şi Yamaha Motor au declarat că cele două companii produc motociclete electrice, dar încă nu s-au luat decizii concrete privind preţurile sau momentul introducerii pe piaţă, conform Mediafax

Motocicleta ecologica

Iată o motocicletă complet electrică ce este capabilă de o autonomie de 150 de mile şi o viteză maximă de alte 150 de mile. Pe oră.




Motocicleta ecologica

Un design inedit

că este rezultatul companiei Mission Motors, fiind pusă în mişcare graţie unui motor electric răcit cu apă capabil de 135 Nm furnizaţi constant din energie oferită de un set de baterii litiu-ion Doar o singură treaptă de viteză există, iar autonomia este sporită de frânele ce recuperează energia, marca Brembo.



Interesent este că Mission Motors vrea să introducă motocicleta în producţia de serie. Şi pentru moment vor să vândă 50 de exemplare în serie limitată cu un preţ de 68.995 de dolari.

Motocicleta si masina intr-una.

Un motoinginer entuziast a petrecut 10.000 de ore, vreme de 10 ani, pentru a construi un vehicul mai putin obisnuit – jumatate motocicleta, jumatate masina – care ofera conducatorilor cele mai tari senzatii cumulate pentru motociclisti si soferi.




Francezul Francois Knorreck a construit impresionantul vehicul, denumit Snaefell, pornind de la un model de motocicleta Laverda de 1000 cc din 1976. Partea de maşină are trei evacuări, scaune de piele, blue-ray şi un sistem audio stereo de înaltă definiţie.



Mai multe informaţii şi poze pe http://www.descopera.ro/!

Mai multa siguranta!

Un grup american de asigurări a înaintat o cerere oficială către Agenţia Americană pentru Securitatea Rutieră, prin care motocicletele să fie dotate standard cu sistemul ABS.




În domeniul auto, prezenţa ABS-ului pe maşinile noi este deja o necesitate, iar, în curând, sistemul de control al stabilităţii ESP va fi standard, cel puţin în Europa. În schimb, siguranţa activă în domeniul moto nu era o prioritate până acum.



În America, însă, lucrurile sunt pe cale să se schimbe. După ce în ultimii doi ani au fost înregistrate peste 5.000 de accidente fatale între motociclişti, grupul Insurance Institute for Highway Safety (care reuneşte un număr important de companii de asigurare în domeniul auto) a înaintat o cerere oficială către National Highway Traffic Safety Administration (Agenţia Naţională pentru Securitatea Traficului Rutier) prin care cere instituirea obligativităţii echipării motocicletelor noi cu sistemul ABS.



În sprijinul cererii, grupul a prezentat studii, din care reiese că prezenţa sistemului ABS pe motociclete ar fi redus numărul de morţi cu cel puţin o treime. În condiţiile în care mersul pe motocicletă este considerat mult mai periculos decât mersul cu maşina.



Până acum, producătorii din industria moto s-au arătat sceptici în ce priveşte introducerea în standard a sistemului ABS, pe motivul unei creşteri medii a preţurilor motocicletelor de 1.000 USD. În plus, organizaţia American Motorcyclist Association sprijină ideea că folosirea ABS-ului devine chiar periculoasă în unele situaţii, cum ar fi mersul pe drumuri cu nisip sau pietriş.



Principala deosebire faţă de sistemele ABS de la maşini este, în cazul motocicletelor, funcţionarea independentă a frânelor faţă / spate. Sistemul evaluează viteza de rotaţie a roţii şi aplică presiunea de frânare în mod diferenţiat, tocmai pentru a evita blocarea roţilor. Însă, în anumite situaţii din off-road, motociclistul are nevoie de blocarea roţii, iar sistemul ABS împiedică acest lucru.



Pe lângă asta, mulţi motociclişti declară că nu au încredere în funcţionarea sistemului ABS, preferând să fie ei "stăpânp pe situaţie" în cazul unor frânări bruşte. În contradicţie, studiul institutului de asigurări afirmă că motocicliştii care aveau motocicletele dotate cu ABS au avut cu 22% mai puţine plângeri de accidente comparativ cu aceia care aveau acelaşi model, dar fără ABS.



Dacă studiile prezentate sunt de natură să convingă Agenţia Naţională pentru Siguranţa Rutieră în America, nu ştim, dar urmează să vedem în cursul următoarelor luni, când se preconizează că agenţiile guvernamentale vor lua în calcul această propunere. Actualmente, aproape toate modelele propuse de producătorii moto oferă şi versiuni cu ABS, iar mulţi dintre cumpărători optează pentru aceste versiuni.

Bmw la control

Iată că "moda" rechemărilor în service nu ocoleşte nici domeniul moto, firma BMW chemând la control circa 15.500 de unităţi, pentru trei tipuri de probleme.




Cei de la BMW se văd nevoiţi să cheme în service o serie de modele produse între 2007 şi 2009 , pentru remedierea unor posibile defecţiuni, care ar putea duce la producerea unor accidente nedorite.



În primul rând, este vorba de o posibilă problemă la sistemul de frânare, conductele putând ceda, iar lichidul de frână să se scurgă prin fisuri, ducând la scăderea presiunii de frânare. Această problemă afectează modelele din gama K 1200 şi R 1200, produse între 2007 şi 2009, dar poate fi remediată uşor în service prin adăugarea unui manşon suplimentar în porţiunile unde există riscuri.



Apoi motocicletele offroad F 650 GS şi F 800 GS produse între 2008 şi 2009 pot fi afectate de o problemă la trenul de rulare. Mai exact, lanţul se poate rupe, iar, dacă acesta este prins între roata din spate şi cadru, roata se poate bloca, deci se pot produce accidente grave la viteză mare.



Nici motocicletele enduro din seria G 650 X, produse între 2007 şi 2008, nu scapă de această rechemare în service, în cazul lor fiind vorba de posibilitatea ca, în timp, pinionul de la roata spate să se rupă, ceea ce ar putea duce la accidente.



De menţionat că această rechemare este valabilă doar pentru motocicletele vândute în USA, deocamdată în Europa clienţii nefiind "invitaţi" în service.

Motociclete la programul Rabla

Motocicliştii ar putea primi o veste bună din parte guvernării, fiind în dezbateri o iniţiativă care să subvenţioneze şi achiziţiile de motociclete noi la schimb cu cele vechi.




Programul Rabla pentru maşini este momentan perfuzia în organismul plăpând al comerţului cu automobile din România, oferind posibilitatea cumulării a trei prime de casare pentru a achiziţia unui automobil nou. Statul se gândeşte însă să nu îi discrimineze pe cei care preferă două roţi în loc de patru şi să introducă un program similar de înnoire a parcului moto.



Un răspuns privind această posibilitate va fi emis în luna septembrie a declarat ministrul Mediului Laszlo Borbely, conform incont.ro. Piaţa moto este una destul de mică în România, de la începutul anului înmatriculându-se 4.541 motociclete şi scutere, dar din care doar 15% sunt exemplare noi. Pentru a avea o imagine a dimensiunii pieţei moto de la noi, în Austria, o ţară cu o populaţie totală la jumătatea României au fost înmatriculate în perioada Ianuarie - Mai 20.171 unităţi noi.



O eventuală subvenţionare a segmentului moto la noi, ar fi binevenit, ajutând foarte mult pachetele de reduceri oferite de dealerii moto din România. Inter Motorcycle, parte a AUTO ITALIA GROUP, distribuitorul oficial al motocicletelor şi ATV-urilor Honda in România, practică în prezent reduceri de peste 15% la întreaga gamă. Redtor Automoto, reprezentantul Suzuki, încearcă să combată criza printr-o lichidare de stoc cu preţuri de până la 25% mai mici pentru aproape întreaga gamă.