Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 31 martie 2010

Motor cool !!!!!!

vineri, 26 martie 2010

http://www.jocuri-fun.ro/jocuri-online/motociclete/index.php
Liniile drepte12 01 2010
Pe un circuit de motocross, liniile drepte sunt locurile cele mai propice depasirilor. Desi in majoritatea cazurilor, a depasi sau a fi depasit pe o linie dreapta depinde intr-o mare masura de viteza cu care ai iesit din curba precedenta, precum si de modul in care franezi si iti pregatesti urmatoarea curba, exista cateva tehnici care trebuie insusite pentru a parcurge cu o viteza cat mai mare aceste portiuni.
In primul rand, pe o linie dreapta, nu trebuie niciodata sa mergi cu viteza constanta. Din momentul in care ai iesit din curba anterioara si pana in momentul in care ai inceput sa franezi pentru curba urmatoare, acceleratia trebuie sa fie deschisa tot timpul.
Liniile drepte cu denivelari
Rareori pe un circuit de motocross liniile drepte vor fi fara obstacole si fara denivelari. De cele mai multe ori acestea vor fi presarate cu obstacole mici peste care trebuie sa treci cu viteza sau vei fi depasit.Liniile drepte cu denivelari sunt abordate in picioare, mutand centrul de greutate catre spatele motocicletei. Este foarte important sa accelerezi in continuu pe toata linia dreapta, pentru a muta centrul de greutate al motocicletei catre roata din spate. Acest lucru face ca amortizoarele rotii din fata sa aibe toata cursa disponibila pentru a absorbi denivelarile si in consecinta reduce socurile transmise prin ghidon bratelor tale, reducand si riscul ca roata din fata sa se impotmoleasca.
De asemenea, mutarea centrului de greutate mai in spate asigura o aderenta mai buna rotii din spate si in consecinta viteza mai mare. Practic, roata spate urmareste denivelarile si este tinuta lipit de pamant pentru tractiune maxima, in timp ce roata fata pluteste peste denivelari si absoarbe fara probleme buzele cele mai inalte.
Desigur, amortizorul din spate este foarte comprimat si nu mai poate absorbi denivelarile, motiv pentru care este important sa nu abordezi aceasta portiune in sa si sa fii pregatit sa iti folosesti picioarele pentru a prelua socurile.
Pozitia in sa trebuie sa fie un pic aplecata, cu genunchii flexatii care vor amortiza socurile. Bratele trebuie si ele tinute corect, cu coatele ridicate si nu cazute pe langa corp, pregatite si ele sa preia socurile ghidonului. De asemenea, picioarele se vor sprijinii in scarite mai inspre varfuri si nu inspre talpa, fapt ce iti permite folosirea gleznelor pentru a ajuta la amortizarea socurilor.
Whoops-uri
Abordarea corecta a whoops-urilor se face in picioare, intr-o viteza superiora, cu acceleratia deschisa la jumatate.
Motivul pentru care nu vrei sa fii intr-o viteza inferiora cu motorul supraturat este faptul ca in trecerea de la un whoops la altul, roata din spate se invarte in gol. Daca ar fi intr-o viteza inferioara si supraturata, aceasta ar incepe rapid sa se invarta mult mai repede decat viteza motocicletei si ai pierde aderenta la whoops-ul urmator.
Trebuie sa fii hotarat la intrare si sa incerci sa iti pastrezi viteza constanta pana la sfarsitul obstacolului. Daca te razgandesti la jumatatea drumului si incetinesti, vei lasa greutatea motocicletei pe amortizoare iar acestea nu vor mai fi capabile sa absoarba socurile, ceea ce te va dezechilibra.
Tine-ti centrul de greutate un pic catre spatele motocicletei si foloseste rezerva de acceleratie pentru a ridica roata fata cand coboara pe fundurile santurilor.
*Autorul acestor articole nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele accidentari sau daune materiale survenite in urma aplicarii tehnicilor descrise. Desi respectarea lor minimalizeaza riscurile, ele nu sunt eliminate complet. Se recomanda exersarea acestor tehnici folosind echipament de protectie complet, pe un circuit special amenajat.
Curbele14 01 2010
Pe un traseu de motocross, curbele sunt locurile unde iti poti depasi adversari si castiga timp daca ai o tehnica buna. Aici apar cele mai bune oportunitati de depasire, insa trebuie sa fii pregatit intotdeauna si sa respecti principiile de baza, altfel cel depasit vei fi tu.
In randurile urmatoare vom prezenta cateva dintre cele mai obisnuite situatii cu care te vei intalni cand abordezi o curba si sfaturi despre cum poti sa le parcurgi in cel mai scurt timp si in siguranta maxima.
Indiferent de conditiile traseului, trebuie sa iti controlezi pozitia corpului pe motocicleta. Intotdeauna concurentii cei mai rapizi vor avea coatele ridicate, pozitie in care poti controla mult mai bine motocicleta si de asemenea vei avea puterea de a absorbi socurile ghidonului. De multe ori, datorita oboseli acumulate in timpul cursei sau a obisnuintei, multi amatori nu isi controleaza pozitia bratelor si isi lasa coatele sa atarne pe langa corp. In aceasta pozitie este mult mai dificil sa iti controlezi motocicleta si te supui riscului accidentarilor.
In conditii normale, in curbe inclinate sau cu santuri, pozitia corpului trebuie sa fie in prelungirea motocicletei. Asta iti asigura o tractiune maxima a motocicletei si echilibru optim. Daca te apleci prea mult fata de motocicleta, roata spate va avea tendinta sa derapeze inspre exterior. Daca nu te apleci o data cu motocicleta, aceasta va avea tendinta sa se ridice si vei iesi de pe trasa optima.
Curbele plate si uscate cu aderenta redusa
In cazul curbelor plate si uscate cu aderenta redusa, foloseste-ti greutatea corpului pentru a apasa motocicleta si a obtine un plus de tractiune. Cu motocicleta inclinata in curba, muta-ti corpul pe marginea exterioara a seii si apasa cu piciorul in scarita motocicletei de pe exteriorul curbei. Asta iti va permite sa accelerezi mai puternic in aceste curbe.
Curbele inclinate
Curbele inclinate sunt foarte interesante deoarece pot fi abordate in moduri diferite. De cele mai multe ori cea mai rapida cale este urmarind trasa exterioara, care pastreaza o viteza constanta destul de mare si iti asigura cea mai mare viteza la iesirea din curba. Bine-nteles, dezavantajul il reprezinta distanta mai mare parcursa in curba si posibilitatea ca un concurent sa iti taie calea si sa te blocheze in spatele lui.
Desi rampa curbei iti permite o accelerare mai agresiva decat in alte genuri de curbe, aceasta trebuie sa fie progresiva pentru a nu rupe aderenta.
O alternativa este taiarea curbei printr-o intoarcere scurta de 90 de grade la mijlocul ei. Desi viteza din curba si cea de la iesirea din curba sunt mai mici, aceasta manevra urmareste o trasa mai scurta si te poate aseza intr-o pozitie in care iti poti depasi si bloca adversarul in spatele tau desi el are o viteza superioara.
Indiferent de trasa aleasa, in punctul de tranzatie al curbei, dupa ce te-ai oprit din franare si ai inceput sa accelerezi privirea trebuie sa sa fie indreptata inspre iesirea din curba si urmatorul obstacol. Motocicleta iti va urma intotdeauna privirea. Pilotii cei mai lenti vor fi cei care privesc imediat in fata motocicletei.
Curbele cu santuri
Primul lucru de care trebuie sa iti faci griji cand abordezi o curba cu sant este sa fii sigur ca ambele roti urmaresc acelasi sant. Daca una dintre roti nu urmareste santul cel mai probabil motocicleta va derapa si vei pierde timp.
Imediat ce ai asezat motocicleta pe curba urmarind santul, este momentul sa accelerezi puternic, dar controlat. Nu vrei sa bruschezi acceleratia pentru ca aceasta ar putea sa rupa aderenta rotii din spate si sa te scoata de pe trasa. Controlul acceleratiei este foarte important pentru a iti pastra inertia si a aborda curba cu viteza, fara a iesi de pe trasa ideala.
Piciorul de pe interiorul curbei trebuie ridicat de pe scarita si scos in fata (nu in lateral). Daca tii piciorul pe scarita cel mai probabil acesta ti se va agata in marginea santului si in cel mai rau caz, risti o accidentare serioasa. Din nou coatele trebuie sa fie ridicate pentru a pastra un control cat mai bun al motocicletei.
Curbe pe nisip
Cel mai important lucru de tinut minte pentru a aborda rapid o curba pe nisip este ca trebuie sa fii cat mai eficient in pastrarea inertiei. Taierea curbelor pe nisip nu este o solutie buna pentru ca viteza de iesire din curba va fi foarte mica si lipsa aderentei face foarte grea recuperarea ei.
Cel mai rapid pilot va fi cel care isi va putea pastra viteza constanta pe toata durata curbei.
Cand mergi pe nisip trebuie sa tii centrul de greutate cat mai in spate mutandu-ti corpul in sa. Primul avantaj il reprezinta faptul ca roata din spate va avea o aderenta mai mare, ceea ce inseamna viteza mai mare.Al doilea avantaj este faptul ca previne roata din fata din a taia nisipul si a derapa, ajutandu-te astfel sa iti pastrezi traiectoria si inertia in curba.
Controlul fin al acceleratiei si al franei sunt cruciale. Frana fata in special trebuie actionata cu grija iar acceleratia trebuie dozata progresiv pentru a fi sigur de o tractiune optima pe acesta suprafata dificila.
Piciorul de pe interiorul curbei trebuie ridicat din scarita si scos in fata (din nou, nu in lateral). Fii pregatit sa te ajuti de el pentru a iti pastra echilibrul in caz ca una dintre roti aluneca pe nisip.
*Autorul acestor articole nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele accidentari sau daune materiale survenite in urma aplicarii tehnicilor descrise. Desi respectarea lor minimalizeaza riscurile, ele nu sunt eliminate complet. Se recomanda exersarea acestor tehnici folosind echipament de protectie complet, pe un circuit special amenajat.
Vedeţi imaginea la dimensiunea completă
600 x 400 - 121k - jpg - www.sibiul.ro/galerie-poze-sibiu/2-campionatu...
Este posibil ca această imagine să fie protejată de drepturi de autor.
Mai jos este imaginea de la: www.motociclism.ro/forum/index.php?showtopic=...
Added to Quicklist 4:16
James Stewart Ride Day & Red Bull At Dade C...
James

luni, 1 martie 2010

concursuri de moto cross

Caut organizatori de concursuri de enduro moto cross !